Chcete mít svou podlahu vyladěnou do puntíku? Přidejte soklové lišty.

Možná si říkáte, že lemovat pracovní podlahu není třeba. Ale i když se jedná o doplňkovou záležitost, rozhodně soklové lišty doporučujeme každému, kdo do toho má chuť jít. Nejedná se totiž o čistě estetický prvek – přidání okraje také ochrání spodní část stěny před poškozením a napadaným nepořádkem.

lista

Jaká podlaha, taková lišta

Okrajové lišty nabízíme pro odolné vinylové podlahy SimpleJack Triton, a to rovnou ve třech různých dezénech. Jednotlivé díly jsou stejně dlouhé jako dlaždice a dostupné ve stejných barvách. Můžete si tedy nakombinovat barvy přesně podle provedení podlahy, včetně originálních barevných designů.

 

Čistý a jednotný vzhled

Jejich hlavní výhodou je to, že zakryjí dilatační spáru. Spodní část lišty je totiž tenká a lze ji snadno ohnout. Tato část tedy nepřiléhá ke stěně, ale překrývá okraj podlahy a tím i dilatační spáru. Na dlaždicích pak tento spoj téměř neuvidíte. Naopak celkově bude vaše dílna či garáž působit uceleným dojmem.

Praktická ochrana při práci i úklidu

Protože je lišta vyrobena ze stejného materiálu jako dlaždice, poskytuje tak i stejnou ochranu. Nemusíte se tak bát oprýskaných rohů nebo zapadlé špíny. Soklová lišta velice stěnu i spáry efektivně ochrání a zaprání tak jakémukoliv poškození.

 

Snadná instalace

Soklové lišty je možné připevnit několika způsoby. Zdaleka nejjednodušší je pořídit si ještě lištu podkladní, která se pomocí oboustranné pásky přilepí na stěnu. Díly soklové lišty pak stačí zasunout pod okraj a pomocí puzzle zámků připevnit k sobě. Toto řešení je také velmi výhodné v případech, kdy je třeba poškozené díly měnit.

Dále lze okrajové lišty ke stěně jednoduše přišroubovat nebo zvolit kombinaci obou způsobů. V rozích pak stačí okraje oříznout dle potřeby.

 

Pokud si tedy zakládáte na vzhledu i optimální funkčnosti vaší dílny či garáže, určitě se vyplatí soklové lišty přidat!