Proč si vybrat Ekoternit: Výhody a srovnání s jinými střešními krytinami

Plánujete rekonstrukci střechy a hledáte udržitelné řešení, které nebude mít negativní dopad na životní prostředí? Nabízíme vám Ekoternit! Jak už název napovídá, jedná se o ekologicky šetrný materiál, to ale zdaleka není všechno. Použití Ekoternitu vám ušetří i čas a peníze. Pojďme se podívat, co vám tato unikátní krytina může nabídnout.

1. Ekologie na prvním místě

Tašky jsou vyrobeny z recyklovaných materiálů, což eliminuje škodlivé dopady na životní prostředí během výrobního procesu. A na rozdíl od některých typů střešních krytin se v Ekoternitu neskrývají chemikálie nebo další škodlivé látky, které by mohly ekosystém jakkoli narušit. Pokud je pro vás ekologie důležitá, s ekoternitem máte vyhráno.

2. Zabezpečení na dlouhá léta

Ekoternit odolá všem přírodním vlivům – vítr, déšť sníh ani slunce nepředstavují problém. Předpokládaná životnost ekoternitové střechy je až 50 let, což je srovnatelné s populárními keramickými a betonovými střechami. S tímto materiálem se vám tak výrazně sníží náklady na údržbu a opravy krytiny.

3. Instalaci zvládnete snadno a bez pomoci

Ekoternitové tašky jsou lehké a snadno se s nimi manipuluje. Výhodou je i to, že nezatěžují konstrukci budovy, která by případně musela být posílena. Samotný proces instalace je tak jednoduchý, že ho zvládnete sami a nemusíte kvůli ní najímat specializované techniky. Ušetříte tak čas i peníze!

4. Přizpůsobí se vašemu stylu

Ekoternitové tašky nabízíme v různých barvách a stylech tak, aby se našla ta správná kombinace pro každého. Je možné je instalovat na domek, chatu nebo komerční objekt, ať už se jedná o starší budovy nebo novostavby.

5. Tlumí hluk a udržuje teplotu

Materiál poskytuje tepelnou izolaci, což znamená, že v zimě bude zadržovat teplo, zatímco v létě se můžete těšit na chladnější prostředí. Ušetříte tak na vytápění a případné klimatizaci. A jelikož Ekoternit tlumí také zvuk, nemusíte si dělat starosti s hlučným okolím, pokud například bydlíte v centru města nebo blízko hlučné silnice.

 

 

Srovnání s jinými střešními krytinami

Ekoternit vs. bitumenová krytina

Stejně jako Ekoternit, i bitumenová krytina se vyznačuje nízkou hmotností a snadnou instalací. Je ale méně odolná vůči povětrnostním vlivům, a proto má i nižší životnost. Ekoternit zároveň nabízí lepší tepelnou izolaci, stejně tak jako šetrný přístup k životnímu prostředí díky recyklovanému materiálu.

Ekoternit vs. polykarbonátová střešní krytina

Polykarbonát je oblíbený díky průhlednosti a lehkosti materiálu. V odolnosti vůči počasí se však s ekoternitem nemůže měřit. Zaostává také v otázce zateplení.

Ekoternit vs. betonová krytina

Betonové krytiny dokáží vydržet stejně dlouho, jsou ale o mnoho těžší než Ekoternit a proto vyžadují posílení konstrukce. Také je třeba dodat, že z ekologického hlediska nejsou příliš vhodným řešením.

Ekoternit vs. keramická krytina

Keramické tašky patří k neoblíbenějším krytinám, jejich výroba ale více dopadá na životní prostředí. Také je s nimi při instalaci větší práce a při manipulaci se častěji poškodí.

Ekoternit vs. plechová krytina

Plechové krytiny jsou výhodné hlavně z finančního hlediska, nevydrží ale zdaleka tak dlouho jako Ekoternit. Navíc jsou náchylnější k poškození povětrnostními vlivy a nedokáží dobře izolovat hluk.

Ekoternit, lehká střešní krytina z recyklovaného materiálu

Umíme mnohem více

Teď už víte, jak je Ekoternit výjimečný, obzvlášť ve srovnání s ostatními střešními krytinami. Jeho ekologický a udržitelný charakter, odolnost, lehkost, estetika a energetická účinnost z něj dělají ideální volbu při rekonstrukci střechy.

Společnost SimpleJack s.r.o. si uvědomuje, že při rekonstrukci střechy budete potřebovat více než jen samotnou krytinu. Proto spolupracujeme s firmou X-Roof, která vám pomůže váš projekt realizovat od začátku do konce. Jedná se o našeho dlouholetého partnera, který vám ušetří čas i úsilí při hledání vhodných řemeslníků a koordinaci jednotlivých kroků realizace. X-Roof se postará o hladký průběh celého projektu – od odstranění staré krytiny a přípravy konstrukce po oplechování, svody a instalaci nové střechy.

Neváhejte nás kontaktovat. Naše odborníci vám rádi pomohou s výběrem i cenovou nabídkou. S Ekoternitem získáte kvalitní, trvanlivou a udržitelnou krytinu pro vaši střechu. Kdykoli si nebudete vědět rady, jsme tu pro vás. Zajistíme, že váš projekt bude úspěšný!