Kombinování dlaždic SimpleJack s podlahovým vytápěním? Žádný problém!

Pokud plánujete pokládku v místnosti s podlahovým topením, nemusíte mít obavy. Vinylové dlaždice SimpleJack jsou připraveny i na tuto výzvu. Koeficient tepelného odporu u našich dlažeb je totiž podobný, jako u dřeva, které se u zateplených podlah běžně používá.

Technicky řečeno – dle platných evropských norem musí být maximální hodnota tepelného odporu použité podlahové krytiny na vytápěné podlaze menší než 0,15 m2 K/W. Podlahy SimpleJack byly podrobeny testování a tuto podmínku splňují. Jejich naměřená hodnota je 0,047 m2 K/W.

V klidu si tedy můžete plánovat vyhřívanou podlahu dle svých představ, a to se všemi výhodami, které naše dlaždice nabízejí. S chutí do toho!

simpleJack_na_zateplene_podlahy[7050]

Máte anhydritovou podlahu? I s ní můžete využít dlaždice SimpleJack!

Podlahy z anhydritu jsou pro svou vysokou tepelnou vodivost stále oblíbenější, a není se čemu divit. Dobře se s ním pracuje a výsledný povrch je pevný, odolný a výborně izoluje teplo. Pokud si na něj ale chcete dodatečně poklást naše vinylové dlaždice, je třeba dodržet několik podmínek:

  1. Povrch musí zcela vyschnout. Všeobecně se uvádí, že k tomu dojde v průběhu 3-4 týdnů, záleží ale tloušťce potěru a podmínkách v místnosti. Pokud si stavem podlahy nejste jistí, doporučujeme pozvat odborníka, který vám stav vysušení změří.
  2. Podlahu SimpleJack doporučujeme pokládat volně, pokud ji ale budete chtít přilepit, nebude to problém. K oběma řešením je ale potřeba ještě jeden krok, a to je vystěrkování podlahy. Důvod je následující. Při využití funkčního podlahového topení mají unikátní vlastnosti anhydritu za následek to, že je přebytečná vlhkost vytlačena na povrch podlahy. Ta pak kondenzuje na rubu dlaždice a při vyšší koncentraci hrozí i tvoření plísní. Zároveň má povrch anhydritu přirozeně drolící efekt, takže ani případná aplikace lepidla by situaci nezachránila.
  3. Teď přišla vaše chvíle. Pokud se chcete lepení ušetřit, začněte jednotlivé dlaždice volně pokládat a za chvíli máte hotovo. V opačném případě vám to bude trvat trochu déle, ale i tak to bude hračka!