Jak ušetřit při renovaci podlahy? Jděte na to chytře s dlaždicemi SimpleJack!

Potřebujete renovovat podlahu v dílně, garáži nebo na chatě a přemýšlíte, kolik vás bude investice stát? Nejlepším způsobem, jak ušetřit, je zvolit si postup tak, aby byl co nejjednodušší. S puzzle podlahami SimpleJack můžete eliminovat třeba poplatky za realizaci, nános lepení či nátěru i dlouhé čekací lhůty, které doprovázejí výběr jiných povrchů. Podívejme se, jak na to!

1. Pokládku zvládnete sami

Instalace podlahy SimpleJack není žádný zdlouhavý proces. Opravdu není třeba zvát si k sobě domů profesionální podlaháře, vše zvládnete vlastními silami bez velkých potíží. U většiny projektů jste také hotovi v rámci jednoho dne – není tak třeba na nic čekat.

Extra krátká doba pokládky a zapojení vašich vlastních sil a volného času vám ušetří starosti i peníze. Většinu částky, které si pokládkové firmy účtují za metr čtvereční, spolkne právě ocenění práce podlaháře a případné náklady spojené s poškozením a likvidací odpadů. Samotná cena dlaždice je to nejmenší.

2. Vyhnete se lepení

Pro domácí použití není třeba dlažbu SimpleJack lepit. K pokládce si vystačíte s rovným a čistým povrchem. Toto naopak nelze říct o podlahách keramických nebo dřevěných. Lepidlo se musí nejen nanést, ale i řádně zaschnout, což znovu prodlužuje dobu celé pokládky a tím pádem i leze do peněz. To samé platí například pro epoxid. No řekněte, není to jednodušší bez nich?

3. Nízké náklady v případě poškození

Jakmile vám praskne keramická dlaždice, musíte celý proces opakovat, jen na trochu menším prostoru. Při poškození dlaždice SimpleJack ji ale stačí z podlahy vyjmout a nahradit novou – bez lepení, bez pomoci a bez nutnosti opravovat také její okolí.

Už asi vidíte, kam míříme. Se SimpleJack v podstatě platíte pouze za dlaždice samotné. Procesy, které jsou u ostatních druhů podlah běžné, tady zkrátka neplatí. Proto také není až tak určující cena podlahy v porovnání s dalšími materiály – je třeba započítat i doprovodné práce a také čas, který dohromady zaberou.

 

Pořád nejste přesvědčeni?

Zkuste si porovnat alternativy a zjistíte, že SimpleJack je ta správná volba:

  • Keramická dlažba krásně vypadá, ale její pokládka také něco stojí. Peníze, čas a pravděpodobně i práci profesionálů. Nejprve se třeba srovnat podkladní vrstvu (broušení), pak se nanáší lepení, pak je třeba si dát si pozor, abyste dlaždice umístili ve stejné vzdálenosti od sebe. Nato musíte ještě čekat, než lepení uschne. A pokud se vám stane, že se jedna z dlaždic poničí, těžce se od podkladu separuje a shání nová. A musíte mít 100% jistotu, že podkladní povrch nebude atakován v budoucnu vlhkostí.
  • Epoxidový nátěr uvidíte hlavně v pracovních prostorách a garážích. Materiál je velice odolný, i tady ale platí,že nátěr a následné zaschnutí vám zabere mnohem více času než instalace naší SimpleJack podlahy. Kromě toho s ním musíte zacházet opatrně a patřičně se vybavit ochrannými pomůckami. Zařizovat si podlahu v gumových rukavicích a dýchací masce přece jenom není nic moc. Navíc pozor na samotnou kvalitu namíchané směsi a její tloušťku její aplikační vrstvy.
  • Nivelace podlahy je také komplikovaná záležitost. Nejprve je třeba starý podklad vyrovnat, penetrovat a nechat vyschnout, což ubere čas už ze začátku. Pak přijde na řadu samotná nivelace, ale pouze, pokud je v místnosti zrovna správná teplota. O míchání a správné konzistence látky ani nemluvě. Celý proces také vyžaduje speciální pomůcky, obuv a v případě větších místností i dobrovolníka na pomoc. A celou dobu budete ve stresu, aby vám to nezaschlo moc brzy. Ne vždy celkový výsledek rovinatosti není vždy dle vašich očekávání.
  • Podlahové nátěry většinou slouží k penetraci a ochraně starého betonu, nikoli vytvoření podlahy nové. Vizuálně budete mít stále na očích původní podlahu, možná jen v jiné barvě. A jak dlouho toto řešení vydrží? SimpleJack rozhodně nabízí elegantnější a pohodlnější řešení!

 

Zkuste to s námi!

Chcete vědět, jak to s cenami SimpleJack podlah vlastně je? Máme pro vás jednoduché kategorie.

HESTRA - levná a pevná

Tvrdé, plastové a zpravidla perforované podlahy SimpleJack Hestra jsou méně nákladnou volbou pro venkovní i vnitřní podlahy. Hodí se na terasy, k bazénům ale třeba i do vnitřku chaty nebo dílny. Velký výběr barev a textur nabízí opravdu široké možnosti využití. Cena těchto dlaždic se pohybuje od 600 Kč včetně DPH za metr čtvereční.

ECO vinyl - zlatá střední cesta

Pokud se přikláníte spíše k měkčím vinylovým podlahám, můžete zvolit jejich recyklovanou verzi, která je šetrná k životnímu prostředí i vašim peněženkám. Všechny recyklované dlaždice snesou úplně stejnou zátěž jako ty klasicky dělané, jsou ale limitovány barevnými odstíny pouze černé, hnědě, světle a tmavě šedé a modré. Na druhou stranu ale právě tyto barvy mnohdy vyhovují například garážím nebo dílnám. Za metr čtvereční vás to vyjde od 800 Kč včetně DPH.

Primární vinylová dlažba - nekompromisní kvalita

Prémiovou a doporučovanou variantou jsou samozřejmě klasické vinylové dlaždice ve všech možných barvách a odstínech. Nabízí také možnost potisku logem nebo vlastní grafikou. Pokud vám na projektu opravdu záleží, máte možnost se plně realizovat a vytvořit si tak podlahu svých snů. Cena za metr čtvereční se zde pohybuje od 1200 Kč včetně DPH.

Při realizaci této varianty se jedná již bezesporu o investici, která je vyvážena zárukou 5ti let na mechanické opotřebení povrchu dlažby a při správné aplikaci pokládky se chlubí životností až 20let !!! Která z výše popsaných variant vám toto nabízí? 

 

Vybrali jste si? Pevně věříme, že ano. A nezapomeňte, že pokud si nevíte rady, SimpleJack je tu pro vás.

Rychlé a efektivní řešení pro všechny

  • Do renovace podlahy se můžete pustit bez přerušení provozu, jednoduše svého motorizovaného parťáka vyparkujete z garáže a po pokládce ho už ho zavezete do vylepšeného domova.
  • Původní povrch nemusíte výrazněji upravovat, pouze se ujistěte, že v podkladu nejsou viditelné díry. Drobné nerovnosti je dlaždice schopna absorbovat.
  • Umíme nabídnout i doplňkový sortiment v podobě soklových a podkladních lišt tak, abyste svou garáž mohli rychle změnit k nepoznání.