Chcete dlaždice SimpleJack trvale připevnit k podlaze? Pojďte na to!

Jak už asi víte, ve většině případů není třeba podlahu SimpleJack fixovat. Pokud ale očekáváte vyšší zatížení, působení vnějších vlivů nebo zkrátka chcete mít všechno do detailu vyřešené, lepení není žádný problém. Pojďme si o tom říct více:

Kdy podlahu SimpleJack lepit?

Ochrana před slunečními paprsky

Pokud je podlaha nebo některá její část vystavena přímému slunečnímu svitu, je třeba dané dlaždice přilepit. To se týká i vnitřních podlah, na které slunce dopadá skrze sklo, například pod světlíky nebo vstupním prostorem orientovaným na jih. Dlaždice se totiž mohou velmi rychle rozehřát a expandovat rychleji něž zbytek podlahy.

TIP: Pokud se s takovým problémem potýkáte doma, kde podlaha není pod vysokou zátěží, určitě zvažtě použití disperzní fixace Uzin Unifix. Velká výhoda tohoto lepidla je, že ho odstraníte vodou, takže máte vždy možnost podlahu rozebrat a položit jí někde jinde.

Práce s vysokou zátěží a těžkou technikou

Vysokozdvižné nebo paletové vozíky mohou v provozu narušit zámky dlaždic SimpleJack. Obzvlášť náchylné jsou k tomu pod koly elektrických vozíků s baterií nad hlavní nápravou nebo těžkých vozíků s menšími koly.

Osobně máme odzkoušeno, že při pohybu techniky, která nese přibližně 2 tuny, se zámky dlaždic do tloušťky 7 mm trhají. Jakmile ale podlahu zafixujete, problém je vyřešen. Lepení je v takových případech sázka na jistotu, záleží však na konkrétních okolnostech. Pokud tedy podobné stroje plánujete používat, zkuste provozní zátěž na nelepené podlaze nejdřív otestovat a pak se rozhodněte, který typ dlaždice je pro vás nejvhodnější.

TIP: Pro lepení zátěžové dlažby jednoznačně doporučujeme Uzin KR 430. Tento polyuretanový nátěr můžete bez problému nanést na různé druhy podkladu. Nalepenou podlahu lze navíc pravidelně čistit mokrým šamponováním i rozprašovacími extrakty.

Tepelné zdroje v místnosti

Stejně jako sluneční paprsky, i teplo způsobuje expanzi dlaždic. Trouby, pece či katalyzátory v místnosti tak mohou podlahu rozehřát a napáchat neplechu. Z toho důvodu je vhodné dlaždice v takovém prostředí přilepit a máte po problémech.

Co k lepení budete potřebovat?

Při lepení máte hned dvě možnosti – nátěr na podlahu nebo fixační pásku. Před fixací je také dobré podlahu penetrovat, protože savé podklady snižují protiskluzný účinek.

Méně práce s fixační páskou

  • Ideální pro hladké povrchy – čím hladší podlaha, tím lépe k ní páska přilne.
  • Pásku můžete vést buď podél okrajů dlaždice nebo jejím středem.
  • Aplikuje se jednoduše pomocí válečku.
  • Pokud se rozhodnete v budoucnu podlahu rozebrat, nebude páska představovat žádný problém.
  • Lepící vrstvu lze z dlaždic snadno dostat pomocí teplé vody.
  • TIP: Transparentní fixační páska pro opravdu nenápadnou fixaci

Lepení pro profesionální preciznost

  • Lepení připevní dlaždice k vaší podlaze natrvalo.
  • Obvykle doporučujeme používat disperzní nebo rozpouštědlová lepidla určená speciálně pro PVC podlahoviny.
  • Při použití vždy postupujte podle návodu výrobce.
  • TIP: Pokud budete pracovat s vysokým zatížením, sáhněte po lepidlech značky Uzin KR 430, Mapei Adesilex G19, DIPUR 522 A+B nebo ACM Epoxy ECO.