Od garáže po chatu: Ekologická střešní krytina, kterou zvládnete položit sami

Střešní krytina vhodná pro malé zahradní a užitkové stavby

 

Plánujete opravu střechy? Stavíte zahradní pergolu? Hledáte udržitelné řešení, které nebude mít negativní dopad na životní prostředí? Nabízíme vám Ekoternit! Jak už název napovídá, jedná se o ekologicky šetrný materiál, to ale zdaleka není všechno. Použití Ekoternitu vám ušetří i čas a peníze. Pojďme se podívat, co vám tato unikátní krytina může nabídnout.

1. Ekologie na prvním místě

Tašky jsou vyrobeny z recyklovaných materiálů, což eliminuje škodlivé dopady na životní prostředí během výrobního procesu. A na rozdíl od některých typů střešních krytin se v Ekoternitu neskrývají chemikálie nebo další škodlivé látky, které by mohly ekosystém jakkoli narušit. Pokud je pro vás ekologie důležitá, s ekoternitem máte vyhráno.

2. Výhodná cena střešní krytiny

Pro drobnější stavby držíme krytinu Ekoternit skladem a jsme na ni schopni bez ohledu na tržní cenu poskytnout zajímavou akční cenu. Přesvědčete se sami, pošlete nám poptávku.

3. Dlouholetá odolnost a trvanlivost

Ekoternit exceluje ve své odolnosti proti různým přírodním vlivům, jako jsou vítr, déšť, sníh a UV záření. Jeho odhadovaná doba použitelnosti dosahuje až 50 let, což je na úrovni oblíbených keramických či betonových krytin. Použití tohoto materiálu vám umožní výrazně ušetřit na nákladech spojených s údržbou a opravami střešního krytu. 

4. Snadná instalace bez pomoci

Tašky z Ekoternitu se vyznačují nízkou hmotností a snadnou manipulací. Navíc nedochází k přetěžování konstrukce budovy, což eliminuje potřebu jejího případného zpevnění. Proces instalace je natolik přímočarý, že ho zvládnete bez zapojení odborníků - pokrývačů, čímž ušetříte jak finanční prostředky, tak i čas. 


5. Přizpůsobí se vašemu stylu

Nabízíme ekoternitové tašky v mnoha barvách a designech, aby odpovídaly individuálním představám a požadavkům. Jsou vhodné pro pokládku na pergoly, garáže, chaty či hospodářské stavby, bez ohledu na to, zda se jedná o historické objekty nebo moderní novostavby.

6. Tlumí hluk a udržuje teplotu

Materiál poskytuje tepelnou izolaci, což znamená, že v zimě bude zadržovat teplo, zatímco v létě se můžete těšit na chladnější prostředí. 

Srovnání s jinými střešními krytinami

Ekoternit vs. bitumenová krytina

Stejně jako Ekoternit, i bitumenová krytina se vyznačuje nízkou hmotností a snadnou instalací. Je ale méně odolná vůči povětrnostním vlivům, a proto má i nižší životnost. Ekoternit zároveň nabízí lepší tepelnou izolaci, stejně tak jako šetrný přístup k životnímu prostředí díky recyklovanému materiálu.

Ekoternit vs. polykarbonátová střešní krytina

Polykarbonát je oblíbený díky průhlednosti a lehkosti materiálu. V odolnosti vůči počasí se však s ekoternitem nemůže měřit. Zaostává také v otázce zateplení.

Ekoternit vs. betonová krytina

Betonové krytiny dokáží vydržet stejně dlouho, jsou ale o mnoho těžší než Ekoternit a proto vyžadují posílení konstrukce. Také je třeba dodat, že z ekologického hlediska nejsou příliš vhodným řešením.

Ekoternit vs. keramická krytina

Keramické tašky patří k neoblíbenějším krytinám, jejich výroba ale více dopadá na životní prostředí. Také je s nimi při instalaci větší práce a při manipulaci se častěji poškodí.

Ekoternit vs. plechová krytina

Plechové krytiny jsou výhodné hlavně z finančního hlediska, nevydrží ale zdaleka tak dlouho jako Ekoternit. Navíc jsou náchylnější k poškození povětrnostními vlivy a nedokáží dobře izolovat hluk.

Ekoternit, lehká střešní krytina z recyklovaného materiálu

 

Umíme mnohem více

Teď už víte, jak je Ekoternit výjimečný, obzvlášť ve srovnání s ostatními střešními krytinami. Jeho ekologický a udržitelný charakter, odolnost, lehkost, estetika a energetická účinnost z něj dělají ideální volbu při rekonstrukci střechy.

Neváhejte nás kontaktovat. Naše odborníci vám rádi pomohou s výběrem i cenovou nabídkou. S Ekoternitem získáte kvalitní, trvanlivou a udržitelnou krytinu pro vaši střechu. Kdykoli si nebudete vědět rady, jsme tu pro vás. Zajistíme, že váš projekt bude úspěšný!